Broshura Regjistrohu/Kyçu

ZOFECARD

-Trajtimi i formave të lehta deri të mesme të presionit të lartë të gjakut (hipertensionit esencial) -Trajtimi i filluar brenda 24 orëve nga infarkti akut i miokardit, i shoqëruar ose jo me shenja dhe simptoma të insufiçiencës kardiake, në pacientë me hemodinamikë të qëndrueshme dhe që nuk kanë marrë trajtim trombolitik....

Lexo më shumë       Shfaq farmacite       Shfaq distributorët      

VITAMIN C

VITAMIN C ka një rol të rëndësishëm në zhvillimin dhe ripërtrirjen e indeve, siç janë eshtrat, dhëmbët, si dhe enët e gjakut. Eksitojnë të dhëna që Vitamina C merr pjesë në reaksionet e stresit si dhe shfaq edhe veti antioksidative....

Lexo më shumë       Shfaq farmacite       Shfaq distributorët      

VITAMIN B12

Vepron si koenzim në funksione të ndryshme metabolike. Ka rol të rëndësishëm në sintezën e nukleotideve purine dhe në metabolizmin e aminoacideve. Është i nevojshëm për rritje, për replikim qelizor, hematopoezë dhe sintezë të nukleoproteinave dhe mielinës. Ciankobalamina pas administrimit intramuskular absorbohet shpejt dhe plotësisht. Më shumë lidhet për transkobalaminën II dhe shpejt transportohet deri në mëlçi, palcën kurrizore dhe inde të tjera. Depozitohet në mëlçi, ekskretohet, kryesish...

Lexo më shumë       Shfaq farmacite       Shfaq distributorët      

VIAGRA

VIAGRA bën pjesë në një grup barnash që quhen frenues të tipit 5 të fosfodiesterazës. Ajo ndihmon në shtendosjen e enëve të gjakut të penisit, duke e lejuar gjakun të rrjedhë në penisin tuaj, kur ju keni një nxitje seksuale. VIAGRA do t’iu ndihmojë vetëm që të keni ereksion kur ju keni një nxitje seksuale. Ju nuk duhet të përdorni VIAGRA kur nuk keni çrregullim të funksionit të ereksionit. Ju nuk duhet të përdorni VIAGRA kur jeni grua...

Lexo më shumë       Shfaq farmacite       Shfaq distributorët      

VEROXIL®

Lisinoprili është një bar që jepet nga goja dhe që frenon për një kohë të gjatë enzimën që shndërron angiotensinën ( ACE inhibitor ). Ai përdoret për trajtimin e presionit të lartë të gjakut, insufiçiencës kardiake, në pacientët që kanë kaluar infarkt të miokardit dhe në pacientët me nefropati diabetike....

Lexo më shumë       Shfaq farmacite       Shfaq distributorët      

VERAPAMIL ALKALOID ®

Verapamil Alkaloid-i përmban substancën aktive verapamil hidroklorid. Ky i përket grupit të barnave të quajtura bllokues të kanaleve të kalciumit. Verapamili e ndërpren futjen e kalciumit në muskulin e zemrës dhe në muskulaturën e murit të enëve të gjakut të cilat kanë nevojë për kalcium për kontraksionin e muskulit dhe për ngushtimin e enëve të gjakut. Ky bar e relakson zemrën dhe enët e gjakut, e zvogëlon sasinë e gjakut që pompon zemra dhe e zbret frekuencën e zemrës (pulsin)....

Lexo më shumë       Shfaq farmacite       Shfaq distributorët      

VENOSAN

Venosan® gel përmban substancat aktive: escinë, fosfolipide esenciale dhe heparinë natriumi, dhe aplikohet si terapi antivarikoze, për shkak të veprimit mbrojtës të enëve të gjakut. Përbërja: 1 g xhel përmban:Escinë 10,0 mg ,fosfolipide esenciale 10,0 mg ,heparinë natrium 100 i.j. Paketimi: Tubë me 40 g xhel. Venosan® gel përbëhet nga tri substanca aktive: escinës, fosfolipideve esenciale dhe heparinës së natriumit. Escina në Venosan® xhel është dhënë si ekstrakt i standardizuar i gështenjës...

Lexo më shumë       Shfaq farmacite       Shfaq distributorët      

VASILIP ®

Vasilipi vepron duke frenuar formimin e kolesterolit në mëlçi, duke rregulluar kështu sasinë e yndyrnave në gjak. Kjo ndihmon në parandalimin e sëmundjes vaskulare në të cilën yndyrnat akumulohen në muret vaskulare ( ateroskleroza ) dhe sëmundjet që rezultojnë nga kjo, siç janë ataku i zemrës dhe insulti. Vasilipi indikohet për rregullimin e nivelit të yndyrnave në gjak. Testet e gjakut kanë treguar se edhe pse ju jeni në dietë me pak yndyrna, nivelet e disa prej yndyrnave në trupin tuaj jan...

Lexo më shumë       Shfaq farmacite       Shfaq distributorët      

ULCOSAN®

ULCOSAN® kapsulat përmbajnë omeprazol, barin nga grupi, inhibitorët e pompës protonike“, i cili e zvogëlon prodhimin e acidit të stomakut nga qelizat e stomakut. Është i caktuar për shërimin e sëmundjeve, të cilat shkaktohen si pasojë e tajimit të tepruar të acidit të stomakut. Përbërja: 1 kapsulë përmban: 20,0 mg omeprazol. Paketimi: Kuti me 14 kapsula....

Lexo më shumë       Shfaq farmacite       Shfaq distributorët      

ULCODIN ®

Ulcodin (ranitidin) është preparat antiulçeroz nga grupi i bllokatorëve specifikë selektivë i receptorëve – H2 histaminikë. Inhibon sekretimin e acidit të stomakut, që është i shoqëruar edhe me zvogëlim të dukshëm të koncentrimeve të pepsinës. Njëlloj bllokon edhe sekretimin bazal (ditor dhe të mbrëmjes) dhe sekretimin stimulativ (me ushqim)....

Lexo më shumë       Shfaq farmacite       Shfaq distributorët      

TRIAX

Ceftriaksion, komponenta aktive e barit TRIAX® pluhur për tretësirë për injeksion 1 g, është antimikrobik i spektrit të gjerë me aktivitet baktericid ndaj shumicës së baktereve Gram-pozitive dhe Gram-negative. Është aktiv ndaj një numri të madh të mikroorganizmave: Aerobe, Gram-negative, Acinetobacter calcoaceticus, Enterobacter aerogenes, Enterobacter cloacae, Escherichia coli, Haemophilus influenzae (përfshirë edhe ampicilinë-rezistente dhe sojet që prodhojnë ß-laktamazë), Haemophilus parain...

Lexo më shumë       Shfaq farmacite       Shfaq distributorët      

TRAZEM

TRAZEM tabletat 5 mg përmbajnë nitrazepam, bari nga grupi i benzodiazepinave. Është i destinuar për mjekimin e çrregullimit të gjumit (pagjumësisë) te të rriturit dhe formave të posaçme të epilepsisë te fëmijët. Përmbajtja : Një tabletë përmban: nitrazepam 5,0 mg....

Lexo më shumë       Shfaq farmacite       Shfaq distributorët      

TRAZEM

TRAZEM tabletat 5 mg përmbajnë nitrazepam, bari nga grupi i benzodiazepinave. Është i destinuar për mjekimin e çrregullimit të gjumit (pagjumësisë) te të rriturit dhe formave të posaçme të epilepsisë te fëmijët....

Lexo më shumë       Shfaq farmacite       Shfaq distributorët      

TRAMADOL ALKALOID ®

Tramadol Alkaloid-i tretësirë për injeksione është e kthjellët dhe e pangjyrë....

Lexo më shumë       Shfaq farmacite       Shfaq distributorët      

TOBREX

TOBREX® (tobramicine 0.3%) është një formulim oftalmik me antibiotik i përgatitur posaçërisht për mjekimin lokal të infeksioneve të jashtme. Ky produkt qarkullon në formë solucioni dhe pomade. Tobramicina është një antibiotik aminoglikozidik, i tretshem në ujë, aktiv kundrejt një spektri të gjërë patogjenesh oftalmike gram-negative dhe gram-pozitive. FARMAKOLOGJIA KLINIKE: Të dhënat In Vitro: Studimet in vitro kanë treguar se tobramicina është aktive ndaj shtameve të mikroorganizmave të më...

Lexo më shumë       Shfaq farmacite       Shfaq distributorët      

TOBRASTILL

Antibiotik.Preparati rekomandohet për trajtimin e infeksioneve të syrit dhe anekseve të tij, të shkaktuara nga mikrobet e ndjeshme ndaj Tobramicines: Konjuktivite katarrale akute, subakute dhe kronike; Blefaritë; Keratitë bakteriale; Dakrocystite; Profilaksi pre dhe post operatore në ndërhyrjet e segmentit anterior....

Lexo më shumë       Shfaq farmacite       Shfaq distributorët      


SULFASALAZIN KRKA EN

Sulfasalazina është një agjent anti-inflamator dhe antireumatik. Bakteret në zorrëne trashë e shpërbëjnë sulfasalazinën në sulfapiridinë dhe acidin 5-aminosalicilik. Sulfapiridina redukton inflamacionin sistemik dhe eleminon bakteret. Acidi 5-aminosalicilik redukton inflamacionin në zorrën e trashë. Sulfasalazina Krka nuk e lehtëson dhimbjen....

Lexo më shumë       Shfaq farmacite       Shfaq distributorët      

SUCRALFAT Genericon

Aktiviteti farmakologjik i barit konsiston në mbrojtjen e zonave ulçeroze nga dëmtimi i mëtejshëm prej lëngjeve gastrike. Surili ka efekt të papërfillshëm si neutralizues i aciditetit, ndaj efekti antiulçeroz nuk i jepet vetive antiacide por aftësisë së sukralfatit për të formuar me eksudatin proteinik të zonës së ulçeruar një kompleks mbrojtës të qëndrueshëm ndaj veprimit gërryes të lëngjeve gastrike....

Lexo më shumë       Shfaq farmacite       Shfaq distributorët      

STOMATIDIN ®

Heksetidina është antiseptik orofaringjeal i sigurtë me aktivitet të gjërë antimikrobik....

Lexo më shumë       Shfaq farmacite       Shfaq distributorët      

SPIROLONACTON ACTAVIS

Spironolacton Actavis i përket grupit të të ashtuquajturve diuretikë që ruajnë kaliumin ( produkte mjekësore që shtojnë sasinë e urinës së jashtëqitur ). Ai shton jashtëqitjen e lëngjeve të tepërta që grumbullohen tek disa sëmundje lidhur me mbajtjen e tyre në indet si insufiçienca kardiake, çrregullimi i funksionit të mëlçisë dhe të veshkave; ul presionin e lartë arteror dhe korrigjon përmbajtjen e kaliumit në gjendje të përqëndrimit të pakësuar të kaliumit në organizëm. Efekti i tij realizoh...

Lexo më shumë       Shfaq farmacite       Shfaq distributorët      

SPASMODIL

Preparat me aktivitet antispastik i tipit antikolinergjik....

Lexo më shumë       Shfaq farmacite       Shfaq distributorët      

SORTIS

Sortis është një trajtim efikas për reduktimin e yndyrnave, të njohura si kolesteroli apo trigliceridet në gjak, kur dieta e kufizuar në yndyrna dhe ndryshimi i stilit të jetesës nuk kanë dhënë rezultat. Nëse jeni diabetik dhe keni edhe ndonjë faktor tjetër rreziku për sëmundje kardiovaskulare, Sortis do të reduktojë rrezikun për të patur ndërlikime më të mëdha kardiovaskulare si ataku në zemër apo aksidentet cerebrovaskulare. Ju duhet ta përdorni Sortis rregullisht në mënyrë që ...

Lexo më shumë       Shfaq farmacite       Shfaq distributorët      

SOLUDAMIN

Insufiçencë primare dhe sekondare e L-carnitinës tek të rriturit, fëmijët, foshnjat dhe të porsalindurit. Insufiçenca sekondare e L-carnitines tek pacientët në hemodializë me insufiçencë të rëndë renale....

Lexo më shumë       Shfaq farmacite       Shfaq distributorët      

SOLPRENE

Prekje inflamatore dhe alergjike me përbërës mikrobik të segmentit të përparmë të syrit....

Lexo më shumë       Shfaq farmacite       Shfaq distributorët      

SOLCOSERYL ®

Solcoseryl xhel për sy përdoret për trajtimin e sëmundjeve të kornesë dhe të konjuktivës me etiologji të ndryshme. - Ulçerat korneale me etiologji të ndryshme (lëndimet e kornesë), - Lëndimet e kornesë nga acidet dhe bazat, - Inflamacionet e kornesë nga faktorë të ndryshëm etiologjikë (keratitis bullosa, purulenta, herpetica dhe neuroparalitica), - Parandalimi dhe trajtimi nga dëmtimet e radiacionit (rrezet UV, X dhe rrezet e tjera me gjatësi valore të shkurtë dhe me energji të lartë), - Le...

Lexo më shumë       Shfaq farmacite       Shfaq distributorët      

SKOPRYL plus ®

Tabletat Skopryl plus përmbajnë si përbërës aktiv lisinoprilin dhe hidroklorotiazidin. Lisinoprili i përket grupit të barnave kundër tensionit të lartë të gjakut të quajtura “inhibitorë të enzimit konvertues të angiotensinës (ACE)”. Skopryl-i vepron duke i zgjëruar enët e gjakut i cili ndihmon në zvoglimin e tensionit të lartë të gjakut i cili nëse mbetet i pakontrolluar mund ta rritë rrezikun për sëmundje të zemrës dhe për incidente të trurit. Te pacientët që vuajnë nga pamjaftueshmëria e ze...

Lexo më shumë       Shfaq farmacite       Shfaq distributorët      

SKOPRYL ®

Përbërësi aktiv i tabletave Skopryl është lisinoprili. Lisinoprili i përket grupit të barnave kundër tensionit të lartë të gjakut të quajtura “inhibitorë të enzimit konvertues të angiotensinës (ACE)”. Skopryl-i vepron duke i zgjëruara enët e gjakut i cili ndihmon në zvoglimin e tensionit të lartë të gjakut. Te pacientët që vuajnë nga pamjaftueshmëria e zemrës, Skopryl-i ndihmon që zemra të punojë më mirë...

Lexo më shumë       Shfaq farmacite       Shfaq distributorët      

SIOFOR ® 1000

Siofor® 1000 është një bar që shërben për të ulur nivelet shumë të larta të sheqerit në gjak në pacientët e rritur që vuajnë nga diabeti (diabet melit tipi 2 i të rriturit), sidomos në pacientët me mbipeshë, në të cilët dieta dhe aktiviteti fizik nuk janë treguar të mjaftueshëm për të kontrolluar në mënyrë të përshtatshme nivelin e glukozës në gjak. Siofor® 1000 mund të përdoret i vetëm (si monoterapi) ose i shoqëruar me barna të tjerë, që ulin nivelin e glukozës në gjak (antidiabetikë oralë) os...

Lexo më shumë       Shfaq farmacite       Shfaq distributorët      

SEPTOLETE PLUS

Tabletat për tu mbajtur në gojë Septolete plus mjaltë dhe limon jeshil shfaqin efekt lokal analgjezik dhe antimikrobial. Ato përmbajnë antiseptikun klorur cetilpiridiniumi, i cili shkatërron shumë baktere dhe funge dhe ndalon gjithashtu rritjen virale deri diku. Tabletat për tu mbajtur në gojë dezinfektojnë gojën dhe fytin dhe për rrjedhojë lehtësojnë dhimbjen dhe ndjesinë e diskonfortit të shoqëruar me inflamacion të gojës dhe fytit, dhe mbi të gjitha parandalojnë zhvillimin e inflamacioneve ...

Lexo më shumë       Shfaq farmacite       Shfaq distributorët      

Barnat