Regjistrohu/Kyçu

ADHD – Mungesa e vëmendjes, problemet me hiperaktivitetin dhe impulsivitetin

ADHD – Mungesa e vëmendjes, problemet me hiperaktivitetin dhe impulsivitetin

 

Fëmijet me ADHD mund të kenë probleme me mungesen e vëmendjes, si dhe probleme me hiperaktivitetin dhe impulsivitetin.

Studimet tregojnë se fëmijet pre-natal të ekspozuar në nivele të ulëta merkuri kanë një rrezik me të madh për sjellje që lidhen me ADHD (çrregullime hiperaktiviteti dhe mungesë vëmendje).

Nënat me nivel mërkuri 1 mikrogram për gram ose më shumë kanë patur fëmijë me një rrezik 40% më të lartë për të patur sjellje të pavëmendshme dhe një rrezik prej 70% të sjelljeve impulsive dhe hiperaktive sesa nënat me nivel me të ulët merkuri.

Megjithatë pasja e më shumë se dy vakteve me peshk në javë është mbrojtëse ndaj ADHD- së tek fëmijet.

Ushqimet në peshk si acidet yndyrore omega-3 mund të menjanojnë efektet neuro-toksike të merkurit.

 

Marrë nga www.doktoriim.com 


Komentoni